ימי קורונה: קניתם יותר מדי? אל תבזבזו

זמנים קשים גורמים לכולם לרוץ לסופרמרקט ולמלא את הסלים בעוד ועוד מוצרים. מה עושים כדי שאלה לא יגיעו בסופו של דבר לפח האשפה?

בכל שנה משליכים בני האדם לאשפה 1.3 מיליארד טון מזון. כמות גדולה זו לא רק שהיתה יכולה להאכיל את כל רעבי העולם לשובע, היא גורמת לתפיסת עוד ועוד שטחים לצרכי הקמת מטמנות ולבזבוז אדיר של משאבים.

הפורום הכלכלי העולמי אמנם סימן 2020 כשנה שבה יופחת בזבוז המזון, אך אצלנו בשל היעדר כמעט מוחלט של תשתיות איסוף ועיבוד, ספק אם ההנחייה הזו תיושם. לא רק זאת, במקום שהמדינה תעודד את צמצום הפסולת ואת הפיכת הפסולת האורגנית לקומפוסט, באמצעות הקמת אתרי קומפוסטציה, היא מקדמת הקמתן של משרפות  שיזהמו את האוויר ויגרמו לאיבוד משאבים.

זה הזמן שלנו לגלות אחריות. גם אם קנינו יותר מדי, נדאג לכך שהמוצרים שבהם השקענו את מיטב כספנו  לא יגיעו לפח האשפה.

איך עושים זאת?

להלן כמה עצות שליקטנו מפי מומחים:

הפריזר הוא חבר

קניתם יותר מדי? אל תתבישו להקפיא. בננות חתוכות, מחית אבוקדו, קמח, קטניות, אגוזים. ברגע שהקפאתם הם לא יתקלקלו.

שימרו על טריות

השתמשו בכלי קירור אטומים, הקפידו לסגור אריזות, שטפו ירקות ועשבי תיבול ואחסנו אותם במפית. תופתעו לגלות עד כמה המוצרים שטיפלתם בהם נכון ישמרו על טריותם לאורך זמן.

סדרו את המקרר בשיטת FIFO

שיטת FIFO (ראשון נכנס ראשון יוצא) עוזרת לנו לנהל נכון את המלאי שבמקרר הביתי. העבירו קדימה, או לפינה ייעודית במקרר, מוצרים שפג התוקף שלהם קרוב, כך לא תאלצו לזרוק ירקות, פרות ומוצרי חלב. מקרר שאינו מלא מדי מאפשר סידור קל ונוח. לעומת זאת מקרר מלא מדי מקשה על ניהולו.

גלו יצירתיות

תתפלאו לגלות שיש הרבה מנות שפשוט נועדו להציל מצרכים. מרקים, פשטידות, תבשילי קדירה ועוד שיהיו מוכנים לקלוט לתוכם גם ירקות ושאר מצרכים שאינם יכולים לשמש כ"דוגמנים", אך טעמם נשאר משובח כאילו היו טריים. הכי חשוב לשנות את אופן החשיבה על מזון ואת הקלות הבלתי נסבלת שבה אנחנו משליכים לפח מוצרים שנדמה לנו שאינם נאים למראה.

אומנות השימור

זה הזמן לחזור לשיטות הישנות והטובות החמיצו ירקות עייפים, יבשו תבלינים ועשבי תיבול, כיבשו ו…הכינו ריבה. מתברר שכמעט כל פרי מתאים למשימה זו. ארזו בצנצנת יפה את הריבה שהכנתם וכשהקורונה תצא מחיינו, תנו את הריבות שהכנתם כמתנה. הדודות שלכם לא יאמינו למראה עינייהן.