בכל שנה משליכים בני האדם לאשפה 1.3 מיליארד טון מזון. כמות גדולה זו לא רק שהיתה יכולה להאכיל את כל רעבי העולם לשובע, היא גורמת לתפיסת עוד ועוד שטחים לצרכי הקמת מטמנות ולבזבוז אדיר של משאבים.
הפורום הכלכלי העולמי אמנם סימן 2020 כשנה שבה יופחת בזבוז המזון, אך אצלנו בשל היעדר כמעט מוחלט של תשתיות איסוף ועיבוד, ספק אם ההנחייה הזו תיושם. לא רק זאת, במקום שהמדינה תעודד את צמצום הפסולת ואת הפיכת הפסולת האורגנית לקומפוסט, באמצעות הקמת אתרי קומפוסטציה, היא מקדמת הקמתן של משרפות שיזהמו את האוויר ויגרמו לאיבוד משאבים.
זה הזמן שלנו לגלות אחריות. גם אם קנינו יותר מדי, נדאג לכך שהמוצרים שבהם השקענו את מיטב כספנו לא יגיעו לפח האשפה.
איך עושים זאת?
להלן כמה עצות שליקטנו מפי מומחים: