נחל הגעתון

תעודת זהות

אורך הנחל – 18 קמ'.

שטח אגן ההיקוות– 49 קמ"ר.

זרימה בעבר – כ-8 מיליון מ"ק בשנה.

זרימה כיום -0

נחל הגעתון נובע באזור מעלות, זורם לכיוון מערב, עובר ברחובה הראשי של נהריה ונשפך לים התיכון. בעבר היה הגעתון נחל איתן שמימיו שימשו להשקיית שדות ולהפעלת טחנות קמח, ששרידיהן נמצאות בשטח גם כיום. בתקופה הרומית הוזרמו חלק מהמים באקוודוקט שהוביל מים לעיר עכו.
עם הקמת המדינה והקמת ישובי הגליל המערבי, החלה מקורות לשאוב את מי הנחל. כיום מי כל המעיינות תפוסים. שלושה מיליון מ"ק בשנה נשאבים ממעיינות אשחר וחמישה מיליון מ"ק נשאבים ממעיינות כברי. כתוצאה מכך אפיק הנחל יבש לגמרי.

הנחל גובל בשטחים חקלאיים מגודרים הנושקים לאפיק. הגידור חוסם את מעבר הציבור על גדות הנחל וגורם לזיהום האפיק בחומרי הדברה 
בסוף מסעו, מגיע הנחל לנהריה וחוצה את מרכזה של העיר. בשל החשש מפני שיטפונות החורף, אפיק הנחל מרוצף כולו באבן והגישה אליו סגורה באמצעות גדרות. אם לא די בכך, משני צידי הנחל עוברים כבישים סואנים, שמשני צידיהם חניה לכלי רכב. עובדה זו מנתקת לחלוטין את הנחל מהרחוב ומהציבור.
לדעת רבים, העיר נהריה, שהיא היחידה בארץ בטבורה עובר נחל, מחמיצה את עובדת קיומו של הנחל, שכן הגידור המסיבי והתיעול האגרסיבי הופכים את הנחל לתעלת ניקוז, שהתושבים מנותקים ממנה לחלוטין. אין ספק, ששיקום האפיק ותכנון ידידותי הרבה יותר, היו משפרים לבלי הכר את דמותו של מרכז העיר ומקנים לו יחוד.