"קצא"א העתיד השחור של אילת ואשקלון". זוהי סיסמתו של קמפיין רחב בתמיכת תושבי אשקלון ואילת, כנגד התרחבות פעילות שינוע הנפט של קצא"א. הקמפיין כולל שורה של צעדי מחאה בהם פרסום נרחב, עתירות לבתי משפט, פגישות עם שרים וחברי כנסת, פעילות נרחבת ברשתות החברתיות, ועוד. בקמפיין תומכים איגוד רופאי בריאות הציבור והאיגוד הישראלי להתפלה המתנגדים אף הם להרחבת שינוע הנפט.
הרקע לקמפיין הוא הכרעה ממשלתית להרחיב דרמטית את שינוע הנפט דרך אשקלון לאילת באמצעות מכליות ענק שיגיעו לאשקלון ומשם יזרימו כמויות נפט עצומות בצינור קצא"א המיושן לאילת ומשם לשווקים במזרח. לטענת מארגני המחאה, ובראשם "צלול", מדובר בעסקאות של אנשי עסקים פרטיים הגוזרים קופון בשינוע נפט דרך ישראל תוך שימוש בתשתיות קצא"א וכל זאת ללא שום קשר לצורכי משק האנרגיה הישראלי. הרחבה דרמטית של שינוע הנפט תביא לסכנה מוחשית לחופי הים התיכון ולאשקלון בפרט. די בתקלה, חבלה או דליפה כדי למוטט את כלכלת אשקלון ולפגוע אנושות לשנים ארוכות את חופי העיר.
קצא"א מפעילה באשקלון מסוף דלקים שהוא מפגע בריאותי חמור לתושבי ותושבות אשקלון מזה שנים ארוכות. תושבי העיר סובלים ממפגעי ריח וזיהום מהפעילות הנוכחית והתרחבות שינוע הנפט תגביר מפגעים אלו באופן משמעותי. מארגני המחאה דורשים מראש הממשלה, בנימין נתניהו, ומשרי הממשלה לא לאשר את בקשות ההתרחבות של קצא"א ואף להביא למגבלות נוקשות יותר על פעילותה הקיימת. לטענת המארגנים, מדובר בחברה בעלת רקורד ארוך של אסונות סביבתיים והענקת הרישיון להתרחבות פעילותם היא מתכון בטוח לאסון שטרם ידעה ישראל.
ראש העיר אשקלון, תומר גלאם, כמו גם שורה ארוכה של מועמדים נוספים בבחירות המקומיות, שותפים מלאים לדרישה לעצור את התרחבות פעילות קצא"א. גם ארגון רופאי הציבור הצטרף למחאה תוך אזהרות ברורות כי התרחבות הפעילות תפגע בוודאות בבריאות הציבור בעיר. לדברי מטה החירום: "אנו נחושים להגן על חיי התושבים כמו גם על חופי הים וערכי הטבע שבו. עסקאות קצא"א לא נדרשות למשק הישראלי. הן ביטוי לבצע כסף של אנשי עסקים שיגזרו קופון על חשבון בריאות האדם והסביבה. על מקבלי ההחלטות למנוע בכל מחיר את דרישת קצא"א להתרחבות הפעילות שלהם ולהגן על האינטרס הציבורי".