בניגוד לכל היגיון, עובדי המשרד להגנת הסביבה לא הוגדרו כעובדים חיוניים. עמותת צלול קוראת לראש הממשלה ולשר להגנת הסביבה לשנות את ההחלטה. לדעת "צלול": "דווקא במצב החירום שבו אנחנו נמצאים, יש חשיבות עליונה למניעת אסונות סביבתיים שיחמירו את המצב הקשה ממילא"
"היעדר פיקוח מסוכן כמו הקורונה", בתמונה: תשטיפים ממטמנת תאנים זורמים לנחל חצור
עמותת צלול, באמצעות עו"ד חיה ארז, פנתה לראש הממשלה, בנימין נתניהו ולשר להגנת הסביבה, זאב אלקין, בדרישה להכריז על עובדי המשרד להגנת הסביבהכעל עובדים חיוניים ולא לצמצם עבודת מערך הפיקוח של המשרד.
עו"ד ארז כתבה: "מהפרסומים עולה, כי במסגרת ההתמודדות עם משבר הקורונה 30% מעובדי המשרדים הממשלתיים הוגדרו כחיוניים כאשר המשרד להגנת הסביבה, ובכלל זה מערך האכיפה של המשרד, לא הוגדרו כחיוניים, זאת למרות שהם מפקחים על גופים בעלי פוטנציאל זיהום רב, ביניהם אסדות הטיפול בגז, מפעלי תעשייה (בהם מפעלי מפרץ חיפה), נמלים, מתקנים לטיפול בפסולת, מכונים לטיהור שפכים ועוד".
תוצאת ההחלטה היא, שמרבית המפקחים של המשטרה הירוקה ושל היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית נמצאים בחופשה מאולצת, כאשר המפקחים שנשארו עוסקים אך ורק בקריאות ולא בפיקוח שוטף.
עוד כתבה עו"ד ארז: "מצב זה יוצר פרצות שעלולות להיות מנוצלות לרעה, שתוצאתן זיהום ואף אסון סביבתי. לא רק זאת. באם אכן יתרחש אסון, הטיפול בו יהפוך לבלתי אפשרי וזאת בשל ההוראה למנוע התגודדויות".
לדעת עמותת "צלול": "דווקא במצב החירום שבו אנחנו נמצאים, יש חשיבות עליונה למניעת אסונות סביבתיים שיחמירו את המצב הקשה ממילא, ולכן אין לפגוע בשום אופן במערך הפיקוח, שהוא מצומצם ממילא גם בימים כתיקונם. המשך עבודת מערך הפיקוח הוא חיוני אף אם יוחלט בהמשך על צמצום נוסף בפעילות המשרדים הממשלתיים".