"צלול בעסקים" – הזרוע המייעצת של עמותת "צלול", מסייעת לארגונים ועסקים להפחית את השפעתם השלילית על הסביבה, לאמץ הרגלים מקיימים ולחסוך במשאבים.
צוות "צלול בעסקים" כולל שורה של מומחים בנושאי הליבה של העשייה הסביבתית שמעמידים לרשות הלקוחות את סל הפתרונות השלם הנדרש למהלכי התייעלות סביבתית משמעותיים.
משבר האקלים איתו מתמודד העולם, ובמיוחד האזור שלנו, מחייב את כולנו – יחידים, משפחות, חברות וארגונים לאמץ התנהגות שחוסכת במשאבים למען הסביבה, הבריאות והיעילות הכלכלית. ניסיון רב שהצטבר בארץ ובעולם מוכיח שהתייעלות סביבתית מבטיחה התייעלות כלכלית וחסכון במשאבים שמובילים לחסכון כספי. בדרך זו נבטיח תוכנית שאינה נטל כלכלי על הארגונים המבקשים לעשות טוב לעובדיהם ולעולם.
נייר, אלקטרונית, אורגנית, אריזות פלסטיק וכלים חד פעמיים
ניטור מערכות והטמעת תהליכים לחסכון בצריכה ועלויות
תאורה, מיזוג אוויר (חימום וקירור) וציוד אלקטרוני
בחינת הפתרונות הקיימים והצעת מודלים חדשניים מותאמי צרכים
איכות, אריזה, קנייה מעסקים מקומיים והקפדה על סחר הוגן
הגברת המודעות לתזונה בריאה והרגלי צריכה נכונים במשרד ובבית
עמידה בתקנים מחמירים ודיווח בתחום האחריות הסביבתית, חברתית ותאגידית - ESG
גיבוש תוכנית רב מערכתית ורב שנתית לאיפוס פליטות בכל שלבי שרשרת הערך
הרצאות וסדנאות ויוזמות בתחומי הקיימות והסביבה - בית, קהילה ומקום עבודה
הליווי החל בביצוע סקר מקיף שמיפה את פעילות החברה בתחומים שבהם עלולה להתקיים השפעה שלילית על הסביבה: פסולת פלסטיק ומוצרים חד פעמיים, מים, אנרגייה, תחבורה ועוד. בשיתוף צוות היגוי, סומנו שלושה תחומים להתייעלות סביבתית. לאחר מספר חודשי תכנון והיערכות, 17 קומות של הנהלת החברה עברו משימוש במוצרים חד פעמיים לשימוש במוצרים רב פעמיים, שהפחיתו את צריכת הפלסטיק החד פעמי ב- 70% כבר בשנה הראשונה. הוצבו פחים להפרדת פסולת ובמטבחונים ובמעליות נתלו שלטים שבהם מסרים סביבתיים, נשלחו טיפים להתנהלות מקיימת, העובדים השתתפו בהרצאות בנושאי פלסטיק ופסולת, וקיבלו מידע מגוון להעלאת המודעות לנזקיו על הסביבה ובריאות האדם.
עמדת פחי הפרדת פסולת למחזור והסברים – הוצבו פחים שתואמים את חוקי המחזור בארץ: כתום – אריזות, צהוב – מכלי משקה, כחול – נייר, סגול- זכוכית. בעמדה סופק הסבר מפורט על מה זורקים ולאן. בנוסף התקיימה תחרות נושאת פרסים שהזוכה הוא מי שהצליח להפריד בצורה נכונה הכי הרבה פריטים בזמן הקצר ביותר. ההתנסות סייעה לעובדי החברה לתרגל הפרדה נכונה בבית ולמקסם את פוטנציאל המחזור. כל משתתפי התחרות קיבל עוגיות "מקרון" בצבעי הפחים.
עמדת "מחשבון טביעת רגל פחמנית" – סריקת QR הובילה למחשבון של מוזיאון הטבע בתל אביב, שבאמצעות שאלון מחשב את טביעת הרגל הפחמנית, ומאפשר להמירן בבחירות בריאות וסביבתיות יותר.
עמדת אופניים – עובדי החברה דיוושו על אופניים ויצרו אנרגייה באמצעותה יצרו שייקים לשתייה.
לאחר מהלך יעיל ומהיר של בחירת חלופות לכלים חד פעמיים, כל הקפיטריות בחברה, מלבד אזורים "בעייתיים" תפעולית שבהם נשאר שימוש מועט בכלים חד פעמיים, הפכו "ירוקות" בתוך מספר שבועות והשימוש בחד פעמי פחת בלמעלה מ- 90%!!! -חיסכון של כמיליון כוסות חד פעמיות בשנה. המהלך לווה בהרצאה שהציגה את נזקי הפלסטיק על בריאות האדם והסביבה, טיפים לחיים בריאים ללא פלסטיק, ומידע מקיף להעלאת מודעות לנזקי פלסטיק ופסולת על הסביבה ובריאות האדם.
הוצב קומפוסטר שמטפל ב-1 טון פסולת אורגנית ביום שמקורה במסעדות, בתי הקפה והדוכנים שבמקום. המתקן מייצר כ-10 טון קומפוסט לחודש, המשמש לטיוב קרקע בגינות העירוניות בתל אביב.
המרכז השלים בסוף 2023 מהלך להפיכתו למקיים וירוק, שכלל הפסקה מוחלטת של שימוש בכלים חד פעמיים, התקנת מדיחי כלים, הקמת מרכז מחזור ובו קומפוסטר תעשייתי המייצר קומפוסט לשימוש שטחי הגינון של המרכז, והצבת פחי הפרדה לשימוש המבקרים וצוות ההדרכה. במרכז שולבו מסרים בנושאי סביבה וקיימות, וזאת במטרה לרתום את המבקרים הרבים לעשייה למען הסביבה.
limor.gorelik@zalul.org.il
info@zalul.org.il
הירשמו כדי לקבל דיווחים על מה עושה העמותה ומה אתם יכולים לעשות כדי לעזור: