במהלך השנים הובילה "צלול" מאות נקיונות לאורך חופי הארץ בהם השתתפו תלמידי בתי ספר, תיירים, חיילים, חברות מסחריות, משפחות, קבוצות של חברים ועוד. במסגרת הניקיונות נאספו טונות של פסולת שלולא נאספה הייתה מגיעה לים. בשנה האחרונה הוספנו גם את הנחלים כיעדים לניקיון.
אתם מוזמנים להשתתף ביום ניקיון החופים הקרוב שלנו שיתקיים ב-18 במרץ 2025 במסגרת "יום המעשים הטובים" – בטיילת שקמונה, שדות ים וחוף הצוק, וכן בימי הניקיון הבאים הפתוחים לקהל הרחב (רשימה בהמשך).
ימי ניקיון לקבוצות פרטיות והמגזר העסקי
פעילויות הניקיון מותאמות לפי מיקום, מועד וצרכי הקבוצה באופן פרטני. את הפעילות מלווה מדריך\ה מטעם "צלול" המשלבים הרצאה בנושא זיהום ים וחופים, מספקים את כל הציוד הנדרש ומתאמים את הפעילות עם הרשויות.
עבור פעילות ניקיון פרטית "צלול" תבקש מכם תמיכה לכיסוי ההוצאות.
כדי שתוכל לשמור על עצמאותה ובניגוד לעמותות רבות אחרות "צלול" אינה מקבלת תמיכה ממשרדי ממשלה כך שפעילות העמותה תלויה אך ורק בתרומות מהציבור הרחב ומהמגזר העסקי.
ימי ניקיון הפתוחים לקהל הרחב
הצטרפו אלינו לניקיונות חופים ונחלים הפתוחים לקהל הרחב, המתאימים לכל הגילאים ומציעות מגוון פעילויות, הרצאות והעשרה בנושאי זיהום ים, פלסטיק וחד פעמי.
- ההגעה לפעילות עצמאית ומותנית בהרשמה מראש
- במקרה של מזג אוויר חריג הפעילות עלולה להתבטל
- הפעילות תתקיים על-פי הוראות פיקוד העורף
ימי הניקיון הפתוחים בשנת 2025:
- יום המעשים הטובים 18.3.2025 יום שלישי. מיקומים: טיילת שקמונה, שדות ים, חוף הצוק.
- יום כדור הארץ 22.4.2025, יום שלישי. מיקומים: נווה ים, הבונים.
- יום האוקיינוסים 8.6.2025 יום ראשון. מיקומים: תל גדור, שפך נחל אלכסנדר-בית ינאי, נעורים, אילת.
- יולי ללא פלסטיק 4.7.2025 יום שישי. מיקומים: חולות פלמחים, חוף החשמל.
- ניקיון החופים הגדול 19.9 יום שישי. פרטים בהמשך.
- יום הנחלים הבינלאומי 28.9. פרטים בהמשך.
ימי ניקיון עצמאיים
עמותת "צלול" מעודדת את הציבור לצאת לפעילויות ניקיון חופים עצמאיות ושמחה לספק את כל המידע הדרוש לכך.
בקישור הבא תוכלו לקרוא כיצד ניתן לעשות זאת, ולקבל מערך שיעור אינפורמטיבי לליווי הפעילות שלכם.
מדוע חשוב לנקות את החופים?
חופי הים הם סביבה טבעית עשירה ורגישה. חשוב לנקות אותם לא רק כי יותר נעים לבלות בחוף נקי, אלא בעיקר כדי למנוע את כניסת הפסולת, בעיקר פסולת פלסטיק לים, שם היא מתפוררת בהשפעת הגלים והשמש והופכת למיקרופלסטיק אותו אוכלים היצורים הימיים והמגיעים בסוף לשולחנינו ופוגעים בבריאותנו. המיקרו פלסטיק אותו אוכלים דגים, צבים ושאר יצורים ימיים גורם להם לתחושה מוטעית של שובע ובמקרים רבים למותם. בכל שנה נפגעים מאות אלפי יצורים ימיים מפסולת הפלסטיק הגורמת להם לחנק ולמוות ביסורים. לפיסות הפלסטיק נדבקים יצורים ימיים המוסעים עם הזרמים והופכים למינים פולשים במקומות אחרים בעולם. פלסטיק גם פוגע פיזית בבעלי החיים המסתבכים בחוטים וברשתות דיג או בולעים שקיות פלסטיק בהניחם שמדובר במזון. מינים מסוימים של צבי ים שניזונים ממדוזות, אוכלים שקיות ניילון משום שהחזר האור של הפלסטיק במים דומה להחזר האור של מדוזות.