"צלול", באמצעות עו"ד חיה ארז, עו"ד חגי קלעי ועו"ד אוהד רוזן הגישו לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לאישור תביעה ייצוגית נגד חברת ההתפלה בשורק ובפלמחים וכנגד בעליהן חברות IDE, האצ'יסון ודרך הים התפלה.
הבקשה מבוססת על דו"ח מנכ"ל משרד האנרגיה, אודי אדירי, שבדק את התנהלותה של שורק התפלה וזאת בעקבות ידיעות לפיהן החברות סיפקו מים שבהם אחוזי מלח גבוהים יותר ממה שנקבע במכרז. על-פי הדו"ח, מדי יום, בסמוך לשעת בדיקת המעבדה, שינו עובדי חדרי הבקרה במתקנים את התפעול באופו שהשפיע על רמת המליחות של המים, ויצרו מצג שווא, לפיו המים המסופקים על ידי המתקן עומדים בדרישות ההסכם מול המדינה – 20 מ"ג כלורידים (מלחים) בליטר מים. בפועל, ברוב שעות היום, איכות המים שסופקה היתה ירודה, ורמת הכלורידים בחלק מהזמן זינקה פי ארבעה ויותר ממה שדווח.
עוד נכתב בעתירה, כי צרכני המים שילמו על ההתפלה בחשבון המים החודשי שלהם, כאשר בפועל סופקו להם מים באיכות ירודה יותר ולכן על חברות ההתפלה לפצותם.
גובה הנזק
להערכת עמות צלול, הנזק שנגרם מהזרמת מים מותפלים באיכות נמוכה הוא מאות מיליוני שקלים. סכום התביעה עומד על 2.5 מיליון שקל בלבד, אף שבתביעה מצוין כי בשורק נגבו מהצרכנים 12 מיליון שקל מיותרים.
המומחים
את חוות הדעת של "צלול" כתבו שני מומחים: ד"ר סיניה נתניהו, המדענית הראשית של המשרד להגנת הסביבה לשעבר, ופרופ' יורם אבנימלך, שכיהן הוא כמדען הראשי של המשרד להגנת הסביבה והיה חבר בועדת החקירה הממלכתית למשק המים (ועדת ביין). המומחים טענו, כי אספקת המים באיכות נמוכה מהאיכות המחויבת על פי הרישיון גרמה לכמה סוגי נזקים למבקשים ולחברי הקבוצה.